2020-2021 İngilizce Yeterlik (Zorunlu Hazırlık Muafiyet) Sınavı

TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ

YABANCI DİLLER YÜSEKOKULU

İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI

İNGİLİZCE YETERLİK SINAVI ( ENGLISH  PROFICIENCY  EXAM )

2020-2021 akademik yılı İngilizce Yeterlik Sınavı 30.09.2020 tarihinde saat 13:00 da online olarak yapılacaktır. Sınava Zorunlu İngilizce Hazırlık Eğitimi alma yükümlülüğü bulunan yeni kayıtlı öğrenciler ile önceki yıllarda Zorunlu Hazırlık Eğitimi alıp, başarısız olan öğrenciler istedikleri takdirde katılabilirler. Yeterlik Sınavına girerek en az 60 veya üstü bir puan alan öğrenciler zorunlu hazırlık eğitiminden muaf sayılırlar. Sınava katılmak isteyen öğrencilerin 25.09.2020 tarihi mesai bitimine kadar başvuru formlarını doldurduktan sonra ydyo@gop.edu.tr adresine göndermeleri gerekmektedir (Elle doldurulmuş formun fotoğrafı, taraması veya doğrudan dosya üzerinden doldurulmuş şekilde alternatifler kabul edilmektedir). Başvuru formunu elden teslim etmek isteyen öğrenciler Yabancı Diller Yüksekokulu sekreterliğine (Zemin kat D-308) başvurabilirler.

Sınav tek aşamalı olarak yürütülecektir. Sınavda dilbilgisi, kelime bilgisi, okuma becerisi ve dinleme becerisi üzerine olan 80 sorudan oluşan çoktan seçmeli bir test olacaktır ve 100 dakikada yapılacaktır. Teknik aksaklık yaşamamanız için sınava bilgisayar üzerinden girmeniz tavsiye edilmektedir.

Not: Sınavın nasıl yürütüleceği ile ilgili detaylı bilgi ilerleyen günlerde verilecektir.