Çeviri Atölyesi: Google Translate ve Sonrası

Çeviri Atölyesi: Google Translate ve Sonrası

•  21 Mayıs 2022 Cumartesi

Üniversitemiz 30. yıl etkinlikleri kapsamında Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından “Google Translate ve Sonrası” adlı Çeviri Atölyesi gerçekleştirildi. Yabancı Diller Yüksekokul dersliklerinde gerçekleşen atölye etkinliğine üniversitemiz akademik birimlerinden öğretim elemanları, lisans ve lisansüstü öğrencileri katıldı. Yabancı Diller Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Serap Işık ve Yabancı Diller ve Kültürler Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Dr. Buğra Kaş tarafından gerçekleştirilen atölye çalışmasında çeviri yapılırken önem verilmesi gereken unsurlar ve Google Translate gibi interaktif çeviri araçları kullanılırken yapılması gereken düzeltmeler gibi süreçler uygulamalı olarak sunuldu. Öğretim elemanları, lisans ve lisansüstü öğrencilerinin katkılarının ardından Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Uğur Ada tarafından etkinliği gerçekleştiren öğretim görevlilerine teşekkür belgeleri takdim edildi.