2023-2024 AKADEMİK YILI ZORUNLU İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFLARI YETERLİLİK SINAVI (PROFICIENCY TEST) VE SEVİYE TESTİ (PLACEMENT TEST) HAKKINDA BİLGİLENDİRME

•  31 Ağustos 2023 Perşembe
  •  2866 Görüntüleme

Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfları Yeterlilik (Proficiency) Sınavı

Bu sınava hazırlık eğitiminin zorunlu olduğu İngiliz Dili ve Edebiyatı, İngilizce Öğretmenliği ile Uygulamalı İngilizce ve Çeviri Bölümü öğrencileri katılmak zorundadır.

Yeterlilik (Proficiency) sınavı iki aşamalıdır.

I. Aşama:

Listening Exam and Test on Grammar, Reading and Vocabulary: 03 Ekim 2023 Saat: 09.30

Bu sınavdan 70 (yetmiş) ve üzeri puan alan öğrenciler,  ikinci aşama sınavlarına girebilirler.  Bu sınavdan 70 (yetmiş) puanın altında alan öğrenciler, hazırlık sınıfına devam etmek zorunda olup hangi sınıfta eğitim alacaklarının belirleneceği Seviye Tespit Sınavına gireceklerdir.

II. Aşama:

Writing Exam :  03 Ekim 2023 Saat: 14.00

Speaking Exam:  04 Ekim 2023 Saat:  09.30

Öğrencilerimizden I. ve II. Aşama sınavlarından aldıkları notlarının hesaplanan puan ortalaması 70 (yetmiş) ve üzeri olanlar zorunlu İngilizce hazırlık sınıfı eğitiminden muaf olup, bölümlerine ders kaydı yaptırabilirler; puan ortalaması 70 (yetmiş) ‘in altında olanlar, hazırlık sınıfına devam etmek zorunda olup seviye tespit sınavına gireceklerdir.

İngilizce Hazırlık Sınıfları Seviye Tespit Sınavı (Placement Test)

Bu sınava ile yeterlilik sınavı sonuçlarına göre hazırlık sınıfı okumak zorunda olan öğrenciler ile isteğe bağlı İngilizce hazırlık sınıfında eğitim almak isteyen öğrenciler gireceklerdir.   Hangi seviyeden itibaren eğitim alınacağının belirlendiği bu sınava öğrencilerimizin girmesi zorunlu ve son derece önemlidir.

Seviye Tespit Sınavı: 05 Ekim 2023 Saat:  14.00 da gerçekleştirilecektir.

Tüm sınavlar, Yabancı Diller Yüksekokulu dersliklerinde (İslami İlimler Fakültesi Zemin Kat) gerçekleştirilecektir.

Not:  1.  Zorunlu Hazırlık Sınıflarından muaf olma şartlarını  “TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YABANCI DİL HAZIRLIK EĞİTİM – ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ” içinde bulabilirsiniz.

2.  2023-24 Akademik yılında zorunlu ve isteğe bağlı hazırlık sınıflarında okuyacak olan öğrencilerimiz için 06 Ekim 2023 tarihinde saat 14.00 te Yabancı Diller Yüksek Okulunda Oryantasyon eğitimi yapılacaktır.

İletişim:  ydyo@gop.edu.tr

0.356.2521616/ 2506 ya da 2501

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Yabancı Diller Yüksekokulu, Taşlıçiftlik Yerleşkesi, Tokat / Türkiye Tasarım: Bilgi İşlem Daire Başkanlığı [Web Grubu], 2018© Tüm Hakları Saklıdır.